
Kycklingfärs i gräddig tomatsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 januari 2026
Att laga en rätt på kycklingfärs gör rätten väldigt saftig och smakrik! Här, i denna gryta så smaksätts den med vitlök, buljong och pastasås, och den späds ut med lite grädde för extra krämighet. Servera ovanpå en bädd av pasta, och du har en perfekt vardagsmåltid att njuta av.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 500 g kycklingfärs
- 1/2 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk japansk soja
- 4 port pasta (gärna campanelle)
- 250 g tomatmix
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Skala och hacka löken. Riv morötterna grovt på ett rivjärn.Steg 3
Stek löken och färsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och vänd ner morotsrivet i färset.Steg 4
Tillsätt grädde, pastasås, smulad buljongtärning, timjan och soja i färsen. Låt sjuda i 6 minuter.Steg 5
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 6
Dela tomaterna.Steg 7
Servera pastan med färssåsen och tomaterna.