- Recept
- Lasagnerecept
Blomkålslasagne med tomat
Blomkålslasagne med tomat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 september 2024
Detta är ett utmärkt sätt att maskera nyttigheter för den skeptiska! Mellan lasagneplattorna hittar du blomkål som har blandats med pastasås och soja. En krämig ostsås varvas också ihop med pastan och blomkålen och vips har du en ny familjefavorit på bordet!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 500 g blomkålsris
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk japansk soja
- 390 g pastasås chili
- 5 dl matlagningsgrädde
- 150 g riven ost
- 250 g plommontomater
- 12 torra lasagneplattor
- 65 g salladsmix
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skala och hacka löken. Fräs blomkålsriset och löken i oljan i en stekpanna. Rör i tomatpurén. Sänk värmen och rör ner soja, pastasås och 1 dl vatten. Låt sjuda 2 minuter och smaka av med salt och peppar.Steg 3
Koka upp grädden i en kastrull. Rör i osten och låt den smälta, smaka av med peppar.Steg 4
Skär tomaterna i skivor.Steg 5
Varva lasagneplattorna med blomkålssåsen, tomater och ostsåsen i en ugnsform. Avsluta med ostsås och några tomatskivor överst.Steg 6
Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 7
Servera lasagnen med sallad.