- Recept
- Fikarecept
Fryst citrontårta med kokos
Fryst citrontårta med kokos
Av Buffé
Publicerat den 12 mars 2018
Söt, syrlig och saftig – den här frysta citrontårtan har allt! Med en glutenfri kokosbotten och en krämig fyllning med citron och kondenserad mjölk kan den närmast liknas vid en citronparfait – i tårtform. Tårtan kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i frysen fram till servering.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 50 g smör
- 1 dl rörsocker
- 200 g riven kokos
- 2 stora ägg
- 5 dl vispgrädde
- 200 g naturell färskost
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
- 1 msk finrivet citronskal och 1/2 dl citronjuice
- ev gul hushållsfärg
- chokladägg till garnering
Gör så här
7 stegKokosbotten
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smält smöret och ta kastrullen från plattan. Rör ner socker, kokos och ägg.Steg 3
Häll i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).Steg 4
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt och ställ i frysen.
Fyllning
Steg 1
Vispa grädden fluffig. Rör ihop färskost och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden, citronskal och citronjuice. Tillsätt ev. lite gul hushållsfärg.Steg 2
Häll smeten i formen och frys minst 8 timmar.Steg 3
Ta fram tårtan ca 15 minuter före servering. Garnera med chokladägg.