- Recept
Italiensk kycklingsoppa
Italiensk kycklingsoppa
Av Buffé
Publicerat den 14 februari 2000
Denna italienska kycklingsoppa med tortellini och paprika brukar bli mycket uppskattad! Toppa den goda soppan med soltorkade tomater, parmesanost och färsk basilika. Mums!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 400 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g paprika (gärna röd och gul)
- 1 msk olivolja
- 2 hönsbuljongtärningar
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk pressad citron
- 1 krm svartpeppar
- 1 förp färsk tortellini med ricotta och spenat (à ca 250 g)
- 4 soltorkade tomater
- ½ kruka basilika
Gör så här
Steg 1
Skär kycklingen i 1½ cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.Steg 2
Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på 1 liter vatten och tillsätt smulade buljongtärningar eller fond, tomatpuré, citronsaft och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka sakta i ca 10 minuter.Steg 3
Lägg i tortellinin och låt den koka enligt tidsanvisningen på förpackningen. Smaka av med salt.Steg 4
Strimla tomaterna och basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost.