Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Kanelbullekaka med frosting

En bit kaka med vit grädde och chokladbotten, serverad på en blå tallrik med en sked. I bakgrunden syns fler kakedelar.

Kanelbullekaka med frosting

Av Buffé
Publicerat den 19 september 2022
Kanelbullar i all ära, men har du provat kanelbullekaka? En fluffig, saftig kaka med smak av kanelbulle som toppas med en krämig frosting av florsocker och färskost och dekoreras med pärlsocker och kanel.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 1/2 msk malen kanel
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 200 g färskost

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 2

    Blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en bunke.
  • Steg 3

    Rör ihop ägg, mjölk och olja i en annan bunke.
  • Steg 4

    Tillsätt de blöta ingredienserna i de torra, lite i taget, och rör tills smeten går ihop. Tillsätt 1.5 dl kokande vatten mot slutet. Häll över hälften av smeten i en annan bunke och tillsätt kanel. Häll den ljusa smeten i en form med bakplåtspapper (ca 30 x 25 cm) och häll sedan i den mörka smeten och gör lite virvlar.
  • Steg 5

    Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter, känn med en sticka så att den är klar. Låt svalna.
  • Steg 6

    Vispa smör, florsocker och färskost till en fluffig frosting.
  • Steg 7

    Till servering: Bred frostingen på kakan, pudra över lite kanel och strö över pärlsocker.