Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Av Buffé
Publicerat den 19 augusti 2013
Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen
  • vaniljsås

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  3. Steg 3

    Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Steg 4

    Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform, 26 cm i diameter.
  5. Steg 5

    Fördela smeten över.
  6. Steg 6

    Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
  7. Steg 7

    Servera med grädde eller vaniljsås.