Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Krämig pasta med halloumi och tomat

Krämig pasta med halloumi och tomat

Av ICA Köket
Publicerat den 05 maj 2015
Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 150 g haricots verts (bönor) färska eller frysta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 400 g halloumi eller grillost
  • 1 msk olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden.
  2. Steg 2

    Skala och skiva vitlöksklyftorna. Grovtärna tomaterna.
  3. Steg 3

    Skiva och stek halloumin i oljan i en stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
  4. Steg 4

    Vänd ner vitlöken och fräs. Tillsätt vatten, crème fraiche och örter. 
  5. Steg 5

    Vänd ner tomaterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Blanda pastan med såsen och toppa med halloumi och spenat. Krydda gärna med lite extra peppar.