Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Vit chokladtryffel med citron

Vit chokladtryffel med citron

Av Buffé
Publicerat den 18 mars 2024
Med några få ingredienser gör du dessa ljuvliga chokladtryfflar med vit choklad och syrlig citron som passar utmärkt till kaffet eller när sötsuget behöver stillas, också perfekt som påskgodis!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
20Portioner

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • ½ förp sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 25 g smör
  • 1 msk färskpressad citronjuice och ½ msk finrivet citronskal
  • ev gul hushållsfärg
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Steg 1

    Hacka chokladen och smält över ett vattenbad (se tips). Tillsätt alla ingredienser utom florsockret och rör till en slät smet. Färga ev med lite hushållsfärg.
  2. Steg 2

    Häll upp i en form och låt svalna. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  3. Steg 3

    Rulla till ca 20 tryfflar och rulla dem i florsocker. Förvara tryfflarna i kylen.