Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Mustig gulasch på högrev och potatis

Mustig gulasch på högrev och potatis

Av ICA Köket
Publicerat den 12 november 2018
Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla. Toppa med en klick yoghurt som pricken över i!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 tim 30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g högrev
  • 4 schalottenlökar
  • 3 röda paprikor
  • 1 röd peppar (chili)
  • 2 tsk hela kumminfrön (eller 1 tsk spiskummin för 4 port)
  • 2 msk olja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk konc kalvfond
  • 6 medelstora potatisar (6 medelstora potatisar motsvarar ca 700 g)
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl yoghurt eller gräddfil
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär köttet i ca 4 cm stora bitar.
  2. Steg 2

    Skala löken och skär i grova bitar. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i bitar. Dela, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Mortla kumminen.
  3. Steg 3

    Bryn köttet i oljan i en stor gryta. När köttet fått fin färg lägg ner lök, pressad vitlök och chili och fräs tills löken är genomskinlig.
  4. Steg 4

    Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter utan omrörning. Tillsätt kummin, paprikapulver, kalvfond och 5 dl vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 1/2 timme.
  5. Steg 5

    Skala och skär potatisen i bitar, ca 3 cm stora. Tillsätt potatis, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om och låt sjuda i ca 30 minuter.
  6. Steg 6

    Smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Till servering: Servera gärna med yoghurt eller gräddfil och lite färsk timjan.