- Recept
Svamplasagne med spenat

Svamplasagne med spenat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- ca 200 g portabellosvamp eller champinjoner
- 1 gul lök
- 200 g färsk spenat
- 2 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk chilisås
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förp passerade tomater (à 500 g)
- 250 g cottage cheese
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk torkad timjan
- 12 torra lasagneplattor
- 1 förp mozzarella (à 125 g)
- 2 hjärtsallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Ansa och halvera svampen samt skiva den tunt. Skala och hacka löken.Steg 3
Stek svamp, lök och spenat i omgångar i oljan i en stor stekpanna och pressa i vitlök.Steg 4
Blanda svampen och löken med spenaten i stekpannan och krydda med salt och peppar. Rör i chilisås, smulad buljongtärning och passerade tomater. Låt det bli varmt.Steg 5
Blanda cottage cheese med crème fraiche och timjan. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Varva svampsåsen och crème fraicheblandningen med lasagneplattor i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port). Skiva och lägg mozzarellan överst.Steg 7
Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 8
Till servering: Dela på salladen. Servera lasagnen med sallad.