- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Bulgursallad

Bulgursallad
Av Buffé
Publicerat den 02 mars 2015
En hälsosam och vegetarisk bulgursallad som du svänger ihop på bara 30 minuter. Härliga ingredienser som körsbärstomater, oliver och färska örter får det att kännas som att du är vid Medelhavet.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 3 dl bulgur
- 2 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 krm salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 msk färsk oregano (2 msk färsk oregano motsvarar ca 1 tsk torkad)
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 3 morötter
- 20 stora gröna oliver
Gör så här
Steg 1
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning.Steg 2
Blanda den varma bulguren med olja, vinäger och kryddor.Steg 3
Skala och skär små klyftor av rödlöken. Skölj och halvera tomaterna och skala och skiva morötterna.Steg 4
Lägg upp bulguren med lök, tomater, morötter och oliver. Garnera med färska örter och ringla över citronolja.