Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Av ICA Köket
Publicerat den 15 mars 2021
Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 1½ dl rumstempererad lemon curd
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 passionsfrukt
  • 1½ dl blåbärssylt
  • 1 förp färdiga tårtbottnar (à ca 330 g)
  • chokladägg, marsipanfigurer eller passionsfrukt

Gör så här

  1. Steg 1

    Vispa lemon curden mjuk. Tillsätt grädden och vispa den fluffig.
  2. Steg 2

    Dela och gröp ur kärnorna ur passionfrukten och rör ner i grädden.
  3. Steg 3

    Bred blåbärssylten på 2 av bottnarna och bred hälften av grädden ovanpå sylten.
  4. Steg 4

    Lägg ihop bottnarna och lägg på sista botten. Bred på resten av grädden på toppen.
  5. Steg 5

    Till garnering: Dekorera gärna tårtan med chokladägg, marsipanfigurer och/eller extra passionsfrukt.