- Recept
Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde
Av ICA Köket
Publicerat den 15 mars 2021
Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
8Portioner
Ingredienser
- 1½ dl rumstempererad lemon curd
- 4 dl vispgrädde
- 1 passionsfrukt
- 1½ dl blåbärssylt
- 1 förp färdiga tårtbottnar (à ca 330 g)
- chokladägg, marsipanfigurer eller passionsfrukt
Gör så här
Steg 1
Vispa lemon curden mjuk. Tillsätt grädden och vispa den fluffig.Steg 2
Dela och gröp ur kärnorna ur passionfrukten och rör ner i grädden.Steg 3
Bred blåbärssylten på 2 av bottnarna och bred hälften av grädden ovanpå sylten.Steg 4
Lägg ihop bottnarna och lägg på sista botten. Bred på resten av grädden på toppen.Steg 5
Till garnering: Dekorera gärna tårtan med chokladägg, marsipanfigurer och/eller extra passionsfrukt.