- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Grekisk sallad med rostad potatis och fetakräm

Grekisk sallad med rostad potatis och fetakräm
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 juni 2021
Som att ta sig över till Medelhavet för en kväll, med en liten twist! Rostad potatis är nämligen ingen klassisk ingrediens i en grekisk sallad. Men ack så gott! Och fetaosten mosas och blandas med crème fraiche istället för att serveras som den är. En enkel och fräsch middag - jo man tackar!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 msk olja
- 1/2 dl tomatpesto
- 150 g fetaost
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 grön paprika
- 1 rödlök
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater
- 1 förp grekiska oliver (à 240 g)
- 2 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk torkad oregano
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Potatis: Skär potatisen i bitar och lägg i en långpanna och blanda med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Fetakräm: Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche, smaka av med peppar och eventuellt salt.Steg 4
Dela kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär gurkan i stora bitar. Dela tomaterna. Häll av oliverna.Steg 5
Blanda alla grönsakerna och ringla över olivolja och vinäger. Krydda med oregano och peppar.Steg 6
Potatis: Ta ut potatisen och blanda den med tomatpesto.Steg 7
Servera den ugnsrostade potatisen med salladen och fetakrämen.