Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill

Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill

Av Buffé
Publicerat den 18 maj 2009
Fantastisk sommartallrik som bör avnjutas i sällskap av goda vänner. Du placerar den grillade laxen på den vackra bädden av medelhavsgrönsakerna och klickar på en himmelsk röra av dill, pinjenötter och Västerbottensost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 140 g)
  • 2 dl plockad dill
  • 4 msk finskuren dill
  • 100 g Västerbottensost
  • 1 dl pinjenötskärnor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 auberginer (à 250 g)
  • 1 zucchini (à 300 g)
  • 2 röda paprikor (à 150 g)
  • rivet skal från 1 citron

Gör så här

  1. Steg 1

    Mixa plockad dill, Västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt salt och svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
  2. Steg 2

    Skär aubergine och zucchini i 1-1 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Steg 3

    Grilla grönsakerna 2-3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg. Blanda med finskuren dill och citronskal.
  4. Steg 4

    Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Servera laxen med grönsaker och dillpesto
  5. Steg 5

    Till servering: Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.