- Recept
- Alla samlingar
- Grillrecept
Grillostburgare med paprika och nektarinsalsa

Grillostburgare med paprika och nektarinsalsa
Av ICA Köket
Publicerat den 15 augusti 2022
God och smakrik blir denna grillostburgare mycket tack vare den härliga och smakrika nektarinsalsan. Bred kryddig srirachamajonnnäs på bröden och bygg sedan burgarna av grillad grillost, grillad paprika och krispig sallad. Servera gärna med sötpotatispommes.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 mogna nektariner
- 2 salladslökar (à ca 30 g)
- skal och saft av ½ citron
- ½ röd peppar (chili)
- 3 msk olivolja
- 2 krm salt
- 200 g grillost
- 1 hjärtsallad
- 2 gula paprikor
- 4 hamburgerbröd
- 1 dl srirachamajonnäs
- sötpotatisstrips
Gör så här
Steg 1
Nektarinsalsa: Dela, kärna ur och skär nektarinen i mindre bitar. Skär salladslöken i tunna skivor. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Hacka chilin och mortla den med citronskal, citronsaft, olivolja och salt till en salsa. Vänd ner salladslöken och nektarinen i salsan.Steg 2
Dela osten i fyra skivor och blanda med olivoljan, så att hela osten täcks.Steg 3
Skär av roten på hjärtsalladen och plocka isär bladen. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.Steg 4
Grilla ost och paprika över glöden tills de får fin färg.Steg 5
Grilla bröden så att de blir varma.Steg 6
Lägg lite srirachamajonnäs i botten på bröden. Lägg på salladsblad, ost och paprika. Toppa med nektarinsalsa. Lägg på locken och servera gärna med sötpotatispommes.