Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Medelhavsjärpar

Medelhavsjärpar

Av Buffé
Publicerat den 16 oktober 2017
Bjud på järpar på vildsvinsfärs med smakinspiration från medelhavet. Soltorkade tomater och kapris ger medelhavsjärparna en somrig fräschör och grädden gör färsen saftig och god.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1/2 dl mjölk (3%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 50 g smör
  • 1/2 dl kapris
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar i en bunke.
  3. Steg 3

    Skala och finhacka löken. Finhacka de soltorkade tomaterna.
  4. Steg 4

    Fräs lök och tomat i smör på låg värme tills löken mjuknar. Låt svalna.
  5. Steg 5

    Grovhacka kaprisen.
  6. Steg 6

    Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lökfräset, kapris, persilja, ägg och grädde till en jämn smet. Gör stekprov och stäm av kryddningen.
  7. Steg 7

    Doppa en stor sked i vatten och forma färsen till 8 järpar (för 4 port). Lägg dem i en smord ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills de är gyllene.