Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Paella med chorizo och kyckling

Paella med chorizo och kyckling

Av ICAs matkasse
Publicerat den 06 februari 2017
Denna populära spanska risrätt får sin karaktäristiska doft av saffran och är full av smak och texturer. Garnera med nyhackad persilja, pressa över citron och njut. ¡Buen provecho!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • ½ g saffran
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • ½ burk grillad paprika (à 530 g)
  • ½ förp persilja (à 20 g)
  • 300 g chorizo
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 150 g salladsärtor
  • 1 citron

Gör så här

8 steg

Ris

  1. Steg 1

    Koka upp 1 l vatten och buljongtärning och håll varmt.
  2. Steg 2

    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i 1 msk olivolja i en stor gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Rör i saffranet och häll i vinet och låt koka in något.
  3. Steg 3

    Tillsätt buljongen i omgångar och koka riset mjukt ca 25 minuter. Rör då och då.
  4. Steg 4

    Skär avrunnen paprika i bitar. Vänd ner den i riset och smaka av med salt och peppar.

Korv och kyckling

  1. Steg 1

    Dela korvarna på mitten och stek dem i 1 msk olivolja i ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och stek ytterligare 5 minuter. Dela salladsärtorna och vänd ner mot slutet. Salta och peppra.

Till servering

  1. Steg 1

    Hacka och strö på persiljan.
  2. Steg 2

    Dela citronen i fyra klyftor.
  3. Steg 3

    Servera paellan med kyckling, korv och citroner.