- Recept
Påskdessert - chokladpavlova med lemon curdgrädde

Påskdessert - chokladpavlova med lemon curdgrädde
Av ICA Köket
Publicerat den 30 december 2022
Du vet väl att det finns en extra magsäck för påskefterrätten? Hur mätt du än må vara, kommer denna påskdessert få din mage att kurra. En stor, påskig chokladpavlova med en härlig fräschör tack vare lemoncurd och exotisk frukt som mango och passionsfrukt. Kakan toppas med härlig mynta som både livar upp med färg och smak!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 msk kakao
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl lemon curd
- 500 g fryst mango
- 3 passionsfrukter
- 1 kruka mynta
Gör så här
Steg 1
Tina mangon.Steg 2
Sätt ugnen på 100°C.Steg 3
Chokladpavlova: Vispa äggvitorna och hälften av sockret till en fast smet med elvisp. Häll därefter i resten av sockret lite i taget under vispning. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att det rinner ut när smeten är klar.Steg 4
Sikta i kakaon i smeten och vänd ”slarvigt” ner den.Steg 5
Bred ut marängsmeten till en rundel (ca 25 cm i diameter, för 8 bitar) på bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i mitten.Steg 6
Grädda mitt i ugnen ca 2 timmar. Ta ut marängen och låt den svalna på ett galler.Steg 7
Lemoncurdgrädde: Vispa grädden fluffigt och rör ner lemon curd.Steg 8
Häll mangon i en sil så att den får rinna av lite.Steg 9
Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnor och fruktkött.Steg 10
Till servering: Lägg grädden på marängen, därefter mango och sist passionsfrukt. Toppa med mynta.Steg 11
Servera direkt.