- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Spaghetti med oregano och oliver

Spaghetti med oregano och oliver
Av Buffé
Publicerat den 22 maj 2017
En underbart färgsprakande pastarätt full av smak och texturer som för tankarna till medelhavet. I en stor skål serveras nykokt pasta med perfekt tuggmotstånd tillsammans med krispig haricots verts, orangea små morötter, smörstekt purjolök, saftiga kalamataoliver och umamirik manchegosost. Allt i en krämig gräddsås med mild smak av citron.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
Ingredienser
- 200 g snackmorötter
- 150 g haricots verts
- 1 purjolök
- 4 port spaghetti
- 1 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 citron
- 1/2 kruka oregano
- 300 g kalamataoliver
- 150 g manchegoost
Gör så här
Steg 1
Koka upp en kastrull med extra mycket vatten till pastan.Steg 2
Dela morötterna på längden. Ansa bönorna. Ansa och skiva purjolöken.Steg 3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Koka morötter och bönor med pastan när det återstår 4 minuter av pastans koktid.Steg 5
Stek purjolöken i smöret i en stekpanna. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Hacka och vänd ner oreganon.Steg 6
Låt oliverna rinna av och hyvla osten tunt.Steg 7
Servera pastan med sås, ost och oliver.