Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast

Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast

Tomatsoppa med krispig pesto- och mozzarellatoast

Av ICAs matkasse
Publicerat den 30 mars 2025
Bjud familjen på hemmagjord tomatsoppa till middag. Denna är en lite matigare variant med pastahjul som får god smak från vitlök och timjan. Servera soppan med fantastiskt goda ugnsgräddade toasts som toppas med pesto, paprika och mozzarella. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 port pasta (gärna fullkorn)
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 röd paprika
  • 2 bake-off baguetter (gärna fullkorn, à 150 g)
  • 1 dl basilikapesto

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Tomatsoppa: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén. Fräs någon minut.
  3. Steg 3

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  4. Steg 4

    Blanda ner tomater, vatten, smulad buljongtärning och timjan i soppkastrullen och låt koka ca 10 minuter.
  5. Steg 5

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Steg 6

    Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7

    Toast: Skär mozzarella och paprika i skivor.
  8. Steg 8

    Skär baguetterna på längden och lägg dem på en plåt. Bred på peston och lägg på paprika och sist mozzarellan. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 minuter.
  9. Steg 9

    Blanda ner pastan i tomatsoppan och servera med bröden.