- Recept
- Alla samlingar
- Smaker från Medelhavet
Torskknyten med medelhavssmaker

Torskknyten med medelhavssmaker
Av Buffé
Publicerat den 15 juni 2018
Att grilla fisk behöver inte vara svårt! Genom att lägga torsken i folie håller den sig både hel och saftig. Här serveras den grillade fisken med smaker från Medelhavet.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 600 g skinnfri torskfilé
- grillfolie
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
- 250 g körsbärstomater
- 2 dl kalamataoliver
- 1/2 finhackad rödlök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 4 msk kapris
- 1 kruka basilika
- 4 msk olivolja
Gör så här
Steg 1
Skär fisken i 4 bitar (för 4 port) och lägg på var sitt folieark. Krydda med salt och peppar.Steg 2
Fördela tomater, oliver, rödlök, vitlök, kapris och basilika (spara lite till garnering) på arken. Ringla olivolja och vik ihop till täta paket.Steg 3
Grilla foliepaketen på indirekt värme 10–15 min, tills torskens innertemperatur är ca 56°C.Steg 4
Till servering: Toppa med färsk basilika och servera gärna med nykokt färskpotatis eller grillat bröd.