Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Torskknyten med medelhavssmaker

Torskknyten med medelhavssmaker

Av Buffé
Publicerat den 15 juni 2018
Att grilla fisk behöver inte vara svårt! Genom att lägga torsken i folie håller den sig både hel och saftig. Här serveras den grillade fisken med smaker från Medelhavet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid

Ingredienser

  • 600 g skinnfri torskfilé
  • grillfolie
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl kalamataoliver
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk kapris
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär fisken i 4 bitar (för 4 port) och lägg på var sitt folieark. Krydda med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Fördela tomater, oliver, rödlök, vitlök, kapris och basilika (spara lite till garnering) på arken. Ringla olivolja och vik ihop till täta paket.
  3. Steg 3

    Grilla foliepaketen på indirekt värme 10–15 min, tills torskens innertemperatur är ca 56°C.
  4. Steg 4

    Till servering: Toppa med färsk basilika och servera gärna med nykokt färskpotatis eller grillat bröd.