Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Kikärtsgryta med spenat och kokosmjölk

Kikärtsgryta med spenat och kokosmjölk

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 december 2025
Krämig kikärtsgryta med mustiga smaker står på menyn. Fräschör från ingefära och lime, hetta från sambal oelek och stinget från spiskummin bidrar alla till det fantastiska resultat som blir!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 förp snackmorötter (à 150 g)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk curry
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 plommontomater
  • 200 g spenat
  • 1 lime

Gör så här

  • Steg 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 2

    Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 3

    Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skär morötterna i skivor.
  • Steg 4

    Fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme i oljan i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt spiskummin, curry, ingefära, morötter samt sambal oelek och fräs ytterligare några minuter under omrörning.
  • Steg 5

    Rör ner kikärtor, kokosmjölk och 1 dl vatten i kastrullen. Koka upp och låt koka på svag värme under lock ca 5 minuter. Rör då och då.
  • Steg 6

    Skär tomaterna i bitar.
  • Steg 7

    Tillsätt spenaten i kastrullen och låt den bli varm. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
  • Steg 8

    Vänd ner tomaterna, låt dem bli varma. Servera kikärtsgrytan med riset.