Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap

Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap

Av Buffé
Publicerat den 20 maj 2024
Rökigt, mört och smakrikt beskriver denna rätt som kräver tid och tålamod men är mödan väl värd! Rök och grilla egenrimmad fläsksida och servera med en oemotståndlig sås med sriracha, sirap och vinäger. Ät gärna tillsammans med picklad rödlök och inlagd gurka.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

6 timTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 1,2 kg sidfläsk i bit (ej rimmad)
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1½ msk mortlad svartpeppar
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk sriracha
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • picklad rödlök
  • inlagd gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Skär bort svålen på sidfläsket. Blanda socker och salt. Häll hälften av blandningen i en form ca 30 x 20 cm och lägg i fläsket. Häll resten av blandningen ovanpå fläsket. Plasta och låt rimma i kyl 12 timmar.
  2. Steg 2

    Tänd grillen och förbered den för rökning.
  3. Steg 3

    Skölj av fläsket och torka torrt. Blanda paprikapulver, lökpulver och svartpeppar till en rub och gnid in i köttet.
  4. Steg 4

    Rök med fettsidan uppåt på 120°C till en innertemperatur på 85°C (ca 5 timmar).
  5. Steg 5

    Blanda sirap, sriracha, vinäger och 1 krm salt.
  6. Steg 6

    Låt fläsket svalna och skär i tjocka skivor.
  7. Steg 7

    Grilla eller stek fläskskivorna på båda sidorna. Lägg på ett fat och ringla över srirachasirap. Servera med picklad rödlök och inlagd gurka.