
Chicken curry nam nam
Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 december 2025
En krämig kycklinggryta står på kvällens meny! Låt kycklingfilé smaksättas med curry och en salsa med smak av mango och papaya för att få asiatiska influenser till rätten. Ät den sedan med nykokt ris, haricots verts och skivad gurka.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 600 g kycklingfilé
- 2 tsk olja
- 1/2 msk curry
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 förp salsa à 230 g (gärna ananas, medium)
- 1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 500 g)
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen och bönorna.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Skär kycklingen i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och krydda med curry, salt och peppar. Rör i grädden och salsan. Låt sjuda i 5 minuter. Vänd ner bönorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar.Steg 4
Skär gurkan i bitar.Steg 5
Servera kycklingen med gurka och ris.