Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Rostad potatis med blue cheese dressing

Rostad potatis med blue cheese dressing

Av Buffé
Publicerat den 13 februari 2023
Att trycka till den kokta potatisen med en gaffel innan du rostar den kommer ta den till krispigare höjder. Toppa den ugnsrostade potatisen med ädelostkräm, selleri, jalapeño och het sriracha och servera som finger food, tillbehör eller på buffébordet.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g små fasta potatisar
  • 2 - 3 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl crème fraiche
  • 70 g ädelost
  • 2 selleristjälkar
  • 1 färsk jalapeño
  • ½ dl finskuren gräslök
  • srirachasås

Gör så här

6 steg

Potatis

  1. Steg 1

    Koka potatisen mjuk. Låt svalna lite.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 225 °C övervärme/grill.
  3. Steg 3

    Krossa potatisen med en gaffel på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja, strö över salt och ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter tills potatisen är gyllene och krispig.

Topping

  1. Steg 1

    Rör ihop crème fraiche och smulad ädelost.
  2. Steg 2

    Skär sellerin i små tärningar, skiva jalapeñon och gräslöken.
  3. Steg 3

    Toppa potatisen med dressingen, selleri, jalapeño, gräslök och sriracha.