- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
Av ICAs matkasse
Publicerat den 15 januari 2018
En superenkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mumsiga smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Voilà!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller couscous
- ca 640 g kycklingfilé
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche (gärna fetaost och soltorkad tomat)
- 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
- 250 g gröna ärtor eller 150 g sockerärtor (för 4 port)
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen om den är fryst.Steg 2
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Steg 3
Strimla kycklingen och stek den i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen, pressa i vitlöken och häll i crème fraiche och buljong.Steg 4
Strimla tomaterna och rör ner i grytan och sjud ca 5 minuter.Steg 5
Koka ärtorna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen eller socker ärtor i ca 3 min.Steg 6
Servera grytan med ris och sockerärtor.