- Recept
- Alla samlingar
- Kycklingrecept
Flygande Jacob
Flygande Jacob
Av ICAs matkasse
Publicerat den 03 april 2014
Här bjuder vi på en riktig klassiker: Flygande Jacob! En läcker rätt med kyckling, bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter. Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt. Tack Ove för denna oslagbara rätt!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
- 1 tsk olja
- 140 g tärnat bacon
- 1 banan
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås
- 4 port ris eller couscous
- 1 dl saltade jordnötter
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i oljan i en stekpanna i omgångar, krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form. Stek baconet och lägg på kycklingen.Steg 3
Skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen.Steg 4
Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.Steg 5
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 6
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Strö jordnötterna över kycklingen och servera med riset.