- Recept
- Vegorecept
Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris
Kikärtsbiffar med curry, morot, mango och ris
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 februari 2011
Dessa vego kikärtsbiffar med curry och morot serveras ihop med ris och en röra av mango chutney och crème fraiche. Forma vackra, gulorange biffar av din kikärtsröra och stek långsamt i olja. En rätt som är läcker både för öga och gom!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 portioner ris (gärna basmatiris)
- 2 förpackningar kokta kikärtor (à ca 380 g)
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk majsstärkelse
- 2 ägg
- 2 tsk curry
- 2 msk matolja
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningenSteg 2
Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem. Skala morötter och vitlök. Riv morötterna fint och finhacka vitlöken.Steg 3
Mixa kikärterna till en massa i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt majsstärkelse, ägg och curry. Blanda ner morötter och vitlök, smaksätt med salt och peppar.Steg 4
Forma 8 biffar och stek dem sakta i oljan.Steg 5
Blanda mango chutney med crème fraiche. Servera kikärtsbiffarna med mango chutney crème fraiche och ris.