Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Viltskavsgryta med svamp

Viltskavsgryta med svamp

Av Buffé
Publicerat den 17 september 2018
I en viltskavsgryta får smaken av viltkött komma till sin rätt. Tillsammans med mustig svamp och syrliga lingon blir rätten komplett! Servera tillsammans med kokt potatis och middagen är klar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ca 240 g renskav eller annat skavkött
  • 250 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 buljongtärning
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl frysta lingon
  • 3 msk lingonsylt
  • 1 msk persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • haricots verts
  • broccoli
  • potatis

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och hacka löken. Fräs lök, renskav och svamp i smör tills löken mjuknar och allt får lite färg.
  2. Steg 2

    Tillsätt grädde, 1 dl vatten, buljongtärning, senap och timjan. Låt koka ca 5 minuter på svag värme.
  3. Steg 3

    Tillsätt lingon, lingonsylt och persilja. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Servera med kokta eller stekta haricots verts eller broccoli och kokt potatis.