Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Kyckling med currystekt blomkål

Kyckling med currystekt blomkål

Kyckling med currystekt blomkål

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 september 2025
Blomkålen, denna trogna goda grönsak, kom till Spanien i 1100-talet och till övriga Europa under 1500-talet. I det här receptet används inte bara kålhuvudet utan även bladen. Servera den currydoftande blomkålen med nystekt kyckling och frisk vitlöksfil.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
14Portioner

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl gräddfil
  • 1 blomkål (à ca 650 g)
  • 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 msk curry
  • 4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
  • 1 msk olja
  • 4 port couscous eller annat gryn

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 175°C.
  • Steg 2

    Vitlöksfil: Pressa vitlöken i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  • Steg 3

    Blomkål: Ansa blomkålen. Dela de största bladen på blasten i bitar. Skär övrigt i små buketter och skiva stammen. Skölj, ansa och skär purjolöken i skivor.
  • Steg 4

    Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna runt om. Lägg i en ugnsform och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.
  • Steg 5

    Blomkål: Stek purjolök, blomkål, buketter, blast och stam i matfettet i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och curry.
  • Steg 6

    Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 7

    Servera kycklingen med couscous, vitlöksfil, blomkål och purjolök.