
Ugnspannkaka med bacon och morötter
Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 december 2025
En tjock och matig ugnspannkaka, gjord i långpanna är bra vardagsmat som räcker till många. I detta enkla recept får pannkakan lite mer sälta och smak av bacon, precis som i en klassisk fläskpannkaka. Servera med rivna morötter och en god lingonsylt.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp tärnat bacon (à 350 g)
- 4 ägg
- 8 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
- 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
- 1 1/2 dl lingonsylt
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna, ca 30x40 cm (för 4 port).Steg 2
Lägg baconet i den varma långpannan och stek mitt i ugnen ca 5 minuter.Steg 3
Vispa ihop ägg, hälften av mjölken och mjölet till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och 1/2 tsk salt.Steg 4
Häll smeten över baconet och grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter.Steg 5
Skala och riv morötterna eller skär i stavar.Steg 6
Servera ugnspannkakan med morötter och lingonsylt.