- Recept
Grillad kalkonfilé med ratatoille
Grillad kalkonfilé med ratatoille
Av ICA Köket
Publicerat den 01 juni 2020
Grillad kalkon med ratatouille, fransk grönsaksröra, är ett gott grillrecept. Fräs och koka lök, vitlök, zucchini, paprika och tomat i en gjutjärnspanna på grillen. Grilla kalkonfilén och servera den med ratatouillen, färskpotatis och smaksatt crème fraiche.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 zucchini
- 1 gul paprika
- 2 msk olivolja
- 1 tsk timjan
- 1 burk körsbärstomater (à ca 400 g)
- ca 600 g kalkonfilé
- ½ kruka basilika
- crème fraiche med parmesan och vitlök
- färskpotatis
Gör så här
Steg 1
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa zucchinin, dela den på längden och skär i halvmånar. Dela, kärna ur och strimla paprikan.Steg 2
Fräs grönsakerna tillsammans med timjan i olivoljan i en gjutjärnspanna, gärna på grillen. Häll på körsbärstomaterna och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med chilisalt och svartpeppar.Steg 3
Grilla kalkonen först direkt och sedan på indirekt grill tills innertemperaturen är ca 70°C.Steg 4
Strö basilikan över ratatouillen och servera den med kalkonen, kokt färskpotatis och crème fraiche med parmesan och vitlök.