- Recept
Bbq-karré med rostad majsdipp

Bbq-karré med rostad majsdipp
Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Dipp gjord på rostad majs blandad med crème fraiche och sambal oelek, vilket trevligt tillbehör till saftiga fläskkotlett- eller karréskivor! Till det ugnsrostad potatis som gillas av de flesta. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- ca 3 msk olja
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 tsk sambal oelek
- 4 skivor benfri fläskkotlett eller -karré (à ca 150 g)
- 1 förp glaze (gärna allround, à 60 ml)
- 1 gurka
Gör så här
Steg 1
Potatis: Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Skär potatisen i klyftor och blanda med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.Steg 3
Dipp: Låt majsen rinna av i en sil. Rosta majsen i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och krydda med salt. Låt den svalna. Blanda crème fraiche med sambal oelek och vänd ner i majsen.Steg 4
Kotlett/karré: Stek köttet 3 minuter per sida i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i glazen och blanda runt. Låt steka ytterligare 1 minut.Steg 5
Skär gurkan i stavar.Steg 6
Servera köttet med potatis, majsdipp och gurka.