Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Bbq-karré med rostad majsdipp

Bbq-karré med rostad majsdipp

Bbq-karré med rostad majsdipp

Av ICAs matkasse
Publicerat den 09 februari 2025
Dipp gjord på rostad majs blandad med crème fraiche och sambal oelek, vilket trevligt tillbehör till saftiga fläskkotlett- eller karréskivor! Till det ugnsrostad potatis som gillas av de flesta. Smaklig måltid!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • ca 3 msk olja
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 4 skivor benfri fläskkotlett eller -karré (à ca 150 g)
  • 1 förp glaze (gärna allround, à 60 ml)
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Steg 1

    Potatis: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skär potatisen i klyftor och blanda med oljan på en plåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Steg 3

    Dipp: Låt majsen rinna av i en sil. Rosta majsen i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och krydda med salt. Låt den svalna. Blanda crème fraiche med sambal oelek och vänd ner i majsen.
  4. Steg 4

    Kotlett/karré: Stek köttet 3 minuter per sida i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i glazen och blanda runt. Låt steka ytterligare 1 minut.
  5. Steg 5

    Skär gurkan i stavar.
  6. Steg 6

    Servera köttet med potatis, majsdipp och gurka.