- Recept
Fiskgryta med zucchini och tomat

Fiskgryta med zucchini och tomat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Ju mer desto bättre, som man brukar säga på gryt-språket! Dagens gryta består av allt från zucchini, lök, vitlök, grädde och sej. Äts med fördel ihop med kokt potatis och även ugnsgräddade minibaguetter. Smakrikt och passar de flesta!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 6 bake-off minibaguetter (à ca 50 g)
- 900 g potatis
- 1 zucchini (à ca 300 g)
- 250 g morötter
- 1 dl fryst hackad lök eller hackad gul lök
- 1 msk olja
- 1 tsk curry
- 3 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 600 g sej, gärna färsk
Gör så här
Steg 1
Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Koka potatisen.Steg 3
Ansa och skär zucchinin och morötterna i tärningar och fräs dem tillsammans med löken i oljan i en gryta. Sänk värmen och rör i curry, tomatpuré och pressa i vitlök. Rör i buljong och grädde. Låt sjuda först i 5 minuter.Steg 4
Skär sejen i bitar. Lägg ner fiskbitarna i grytan och sjud ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Servera grytan med potatis och bröd.