- Recept
- ICAs Matkasserecept
Het linspasta med oregano

Het linspasta med oregano
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 februari 2025
En fräsch pasta kommer här med dofter och smaker från oregano, tomat och chili. Grädden tillför det där krämiga och peston det där smakrika och lite heta. Klart på under 30 minuter.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
- 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 1/2 dl torkade röda linser
- 4 port bönpasta (gärna spaghetti)
- 1/2 kruka oregano
- 1/2 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 65 g röd mangold (eller babyspenat)
- 1 dl solroskärnor
Gör så här
Steg 1
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Koka upp grädde, pastasås, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull och häll i linserna. Låt sjuda ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.Steg 3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Hacka oreganon. Rör ner oregano och pesto i linssåsen, koka upp och smaka av såsen med salt och peppar.Steg 5
Skär tomaterna i bitar.Steg 6
Servera pastan med linssås och sallad på tomater, mangold och solroskärnor.