Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Het nudelsoppa med lax och broccoli

Het nudelsoppa med lax och broccoli

Av Buffé
Publicerat den 16 januari 2023
Nudlar med stekt lax och krispig broccoli i en buljong med hetta från ingefära och chili är en mättande och värmande middag. Servera nudelsoppan tillsammans med kokt ägg, salladslök, koriander och sesamfrön.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar (chili)
  • 250 g broccoli
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 2 ägg
  • 1 förp risnudlar (à 180 g)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 dl majskorn
  • 2 finskurna salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Steg 1

    Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ev ur och skiva chilin tunt. Skär broccolin i mindre bitar. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora tärningar.
  2. Steg 2

    Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner äggen och låt sjuda ca 7 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och halvera.
  3. Steg 3

    Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, blanda med sesamolja.
  4. Steg 4

    Koka upp buljongtärningar och 10 dl vatten. Tillsätt vitlök, chili och ingefära, låt sjuda 10 minuter. Rör ner soja, limejuice, broccoli och majs. Låt sjuda ytterligare 3–4 minuter.
  5. Steg 5

    Stek laxen i oljan ca 5 minuter runtom så den får lite färg. Krydda med salt.
  6. Steg 6

    Fördela risnudlar och lax i portionsskålar. Häll över buljongen och grönsakerna. Toppa med en ägghalva, salladslök, koriander och sesamfrön.
  7. Steg 7

    Till servering: Servera gärna med limeklyftor.