Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Kikärtsburgare med rostad sötpotatis

Kikärtsburgare med rostad sötpotatis

Kikärtsburgare med rostad sötpotatis

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Älskar man inte hamburgare älskar man inte livet, och den här kikärtsburgaren är en riktigt mumsig variant! Burgarna har en bas av ärtor och halloumi som gör de otroligt saftiga och goda. Fräsch avokadoröra och rostad sötpotatis står för de perfekta tillbehören. Hugg in och njut!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g sötpotatis
  • 1 tsk + 1 msk olja
  • 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 2 ägg
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 avokador
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm chilipulver
  • 2 tomater
  • 1 huvudsallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Tvätta sötpotatisen och skär den i klyftor. Lägg den på en plåt och blanda med 1 tsk olja, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Steg 3

    Burgare: Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av. Mixa ärterna slätt med äggen. Riv halloumin och vänd ner tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, peppar och spiskummin. Forma smeten till 4 burgare (för 4 port).
  4. Steg 4

    Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop avokadoköttet med gräddfil, pressad vitlök och chilipulver. Smaka av med salt.
  5. Steg 5

    Tillbehör: Skiva tomaterna och plocka av salladsbladen.
  6. Steg 6

    Stek burgarna på båda sidor i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 3 minuter.
  7. Steg 7

    Rosta gärna bröden. Servera burgarna med avokadoröran, sötpotatisen och tillbehören.