Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Oststuvad risoni med kassler och ärtor

Oststuvad risoni med kassler och ärtor

Oststuvad risoni med kassler och ärtor

Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 februari 2025
Oststuvad risoni kan man nästan kalla ”snabb-risotto”, en genväg där risoni-pastan hjälper till att få maten snabbt på bordet. Snabbstekt kassler passar utmärkt till. Toppa med söta gröna små ärtor. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 dl risoni
  • 2 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • ca 600 g kassler
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g gröna ärtor

Gör så här

  1. Steg 1

    Oststuvad risoni: Koka risonin i saltat vatten i 9 minuter.
  2. Steg 2

    Skiva och stek kasslern hastigt i matfettet i en stekpanna på hög värme.
  3. Steg 3

    Oststuvad risoni: Häll av risonin i ett durkslag och häll därefter tillbaka den i kastrullen. Rör ner mjölken och låt koka upp. Vänd ner osten och låt den smälta. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Steg 5

    Servera risonin med kassler och ärtor.