- Recept
Oststuvad risoni med kassler och ärtor

Oststuvad risoni med kassler och ärtor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 februari 2025
Oststuvad risoni kan man nästan kalla ”snabb-risotto”, en genväg där risoni-pastan hjälper till att få maten snabbt på bordet. Snabbstekt kassler passar utmärkt till. Toppa med söta gröna små ärtor. Mums!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 dl risoni
- 2 dl mjölk
- 150 g riven ost
- ca 600 g kassler
- 1 msk smör eller margarin
- 250 g gröna ärtor
Gör så här
Steg 1
Oststuvad risoni: Koka risonin i saltat vatten i 9 minuter.Steg 2
Skiva och stek kasslern hastigt i matfettet i en stekpanna på hög värme.Steg 3
Oststuvad risoni: Häll av risonin i ett durkslag och häll därefter tillbaka den i kastrullen. Rör ner mjölken och låt koka upp. Vänd ner osten och låt den smälta. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen.Steg 5
Servera risonin med kassler och ärtor.