- Recept
Varm fetaost- och tomatpasta med spenat

Varm fetaost- och tomatpasta med spenat
Av ICAs matkasse
Publicerat den 25 november 2024
Hur smart är inte det här receptet? Rätter som görs i ugnen ger möjlighet att under tiden plocka undan i köket. Goda ingredienser så som tomater och fetaost blandas med vitlök, honung och sambal innan de mosas ihop till en smakrik kräm och serveras med pasta.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 350 g småtomater
- 3 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk honung
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk torkad timjan
- 150 g fetaost
- 4 port pasta (gärna lumaconi)
- 150 g haricots verts (bönor)
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 65 g babyspenat
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 200°C och sätt på en kastrull med vatten till pastan.Steg 2
Skala och skiva rödlöken.Steg 3
Blanda lök, tomater, olivolja, pressad vitlök, honung, sambal oelek och timjan i en ugnsform (storlek 20x30 cm). Krydda med salt och peppar och tryck ned fetaosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.Steg 4
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt haricots vertsen koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid.Steg 5
Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 6
Häll av pastan över linserna i durkslaget.Steg 7
Mosa ihop fetaosten och tomaterna med en visp till en kräm.Steg 8
Servera pastan, bönorna och linserna med såsen och spenaten.