Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Scones

Scones

Av ICA Köket
Publicerat den 19 december 2011
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin (gärna rumstempererat)
  • 2 dl mjölk
  • ost
  • färskost
  • marmelad (gärna jordgubbsmarmelad)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 250°C.
  2. Steg 2

    Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Steg 3

    Klicka ut 2 (med blöta händer eller med hjälp av två skedar) kakor eller 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
  4. Steg 4

    Till servering: Servera sconsen nygräddade med ost, färskost eller marmelad.