
Arayes
Av ICA Köket
Publicerat den 12 januari 2023
Arayes är pitabröd fyllda med en kryddig köttfärsblandning på bland annat lök, vitlök, bladpersilja, sumak, spiskummin och paprikapulver. De grillas i ugn och är perfekta som mingelrätt, till buffén eller som en lätt lunch med yoghurtsås och sallad. Toppa med hackad persilja och servera!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 2 tsk salt
- 1 gul lök
- 1 vitlök
- 20 g bladpersilja
- 1 tsk sumak (krydda)
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm chiliflakes
- 2 krm svartpeppar
- 4 - 6 pitabröd
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Blanda färsen med salt.Steg 3
Skala och riv gula löken på ett rivjärn och krama ur vätskan antingen med händerna eller hjälp av en handduk. Finhacka eller riv vitlöken.Steg 4
Finhacka persiljan och blanda ner den (spara lite till servering), löken, vitlöken och kryddorna i färsen.Steg 5
Dela pitabröden i två. Fyll bröden med färsen.Steg 6
Stek pitabröden med köttfyllningen neråt i en stekpanna, så de får en fin yta.Steg 7
Pensla bröden med lite olja och sätt in i mitten av ugnen ca 5 min eller tills färsen är genomstekt.Steg 8
Till servering: Toppa med resten av den hackade persiljan och servera gärna med Tabbouleh och Yoghurtsås med tahini och citron och Picklad rödlök.