
Crispy chicken nuggets med dipp
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
Krispiga chicken nuggets gjorda på panerade, möra kycklingfiléer som först steks och sedan gräddas i ugnen. Servera med färgsprakande grönsaksstavar, en smarrig, solgul dippsås med sting. Hoppas det smakar!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g potatis eller 4 port ris
- 1 msk olja (om potatis används) + 1/2 dl
- 4 kycklingfiléer
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 1/2 dl ströbröd eller panko
- 3 morötter
- 1 gurka
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1/2 msk curry
- 1/2 msk sweet chilisås
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen (om fryst används).Steg 2
Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en långpanna i ugnen.Steg 3
Skär potatisen i klyftor, blanda den med oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in i mitten av ugnen först i ca 15 minuter. Alternativt koka riset enligt anvisning på förpackningenSteg 4
Nuggets: Skär varje kycklingfilé i tre bitar, krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.Steg 5
Häll mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik och lägg ströbrödet på ytterligare en tallrik.Steg 6
Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd.Steg 7
Stek kycklingen i omgångar i oljan i en stekpanna tills den får fin färg. Fös potatisen lite åt sidan på plåten och lägg kycklingen på plåten och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills potatisen är klar och kycklingen har en innertemperatur på 72°C.Steg 8
Grönsaker: Skala morötterna, skär dem och gurkan i stavar.Steg 9
Dipp: Blanda gräddfilen med curry och sweet chilisås, smaka av med salt och peppar.Steg 10
Servera kycklingen med potatis eller ris, dipp och grönsaker.