
Palak paneer med tomat och halloumi
Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 april 2017
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller havreris
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 2 msk riven ingefära
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk garam masala
- 390 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 200 g färsk spenat
- 400 g halloumi eller grillost
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala all lök, hacka löken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.Steg 3
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.Steg 4
Tillsätt tomater, krossade tomater, 1 dl vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.Steg 5
Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.Steg 6
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.