
Spenat- och linsquesadillas
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
Allt som äts i tortillabröd blir gott, eller hur? Här har vi spenat- och linsquesadillas där kokta linser, morötter, soltorkade tomater och spenat ger smak till rätten. Vid sidan av äts en krispig sallad med paprika och rödlök och som smaksätts med en enkel dressing gjord på rödvinsvinäger och olivolja. Smaklig quesadilla önskar vi!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 msk olja
- 200 g färsk spenat
- 1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
- 1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
- 150 g riven ost
- 8 tortillabröd (medium)
- 2 röda paprikor
- 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 kruksallad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 125°C.Steg 2
Skala och hacka löken. Riv morötterna grovt på ett rivjärn.Steg 3
Fräs löken och morötterna mjuka i oljan i en stekpanna och vänd ner spenaten. Låt spenaten bli mjuk och krydda med salt och peppar.Steg 4
Häll linserna i en sil och spola dem i kallt vatten och låt rinna av tillsammans med de soltorkade tomaterna. Vänd ner linser och tomater i stekpannan.Steg 5
Ta av pannan från värmen. Blanda fräset med osten och fyll på den ena halvan av bröden och vik över den andra halvan. Stek bröden i oljan i en stekpanna på båda sidor. Håll de stekta quesadillasen varma på en plåt i ugnen.Steg 6
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär tomaterna i klyftor och skala och finhacka rödlöken. Blanda alla grönsaker med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Riv salladen i bitar och vänd ner.Steg 7
Servera quesadillas med salladen.