Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Ugnspannkaka (grundrecept)

Ugnspannkaka

Av ICA Köket
Publicerat den 07 september 2016
Dålig stämning redan i hallen? Stryk avancerade middagsplaner. Behåll lugnet, sätt på ugnen. Knäck, vispa, häll. Djupandas medan ugnspannkakan, din sanna vän i nöden, gör jobbet i ugnen. Inte totalkaos? Gå loss och piffa pannkisen – vi ger dig våra bästa tips.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl mjölk (3 %)
  • 4 ägg
  • smör (till formen)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Blanda mjölet med socker och salt i en bunke.
  3. Steg 3

    Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen.
  4. Steg 4

    Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet (om tiden finns låt smeten svälla ca 10 minuter).
  5. Steg 5

    Häll smeten i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm (för 4 port).
  6. Steg 6

    Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, lägg ev. på en bit folie mot slutet om ytan får för mycket färg. Låt vila i 5 minuter innan servering. Se här hur du kan piffa din ugnspannkaka .