Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Av ICA Köket
Publicerat den 18 december 2017
Bjud på en liten daimpannacotta till dessert och imponera stort på dina gäster. Med några få men goda ingredienser kokar du enkelt ihop denna efterrätt som ingen kan motstå. Servera pannacottan med vispad grädde och bär.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

4 tim 30 minTotal tid
6Portioner
4 timTillagningstid

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad med daim
  • 1 dubbeldaim (á 56g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Steg 2

    Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstång och låt sjuda några minuter.
  3. Steg 3

    Ta upp vaniljstången. Bryt ner mjölkchokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
  4. Steg 4

    Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden och låt smälta till en slät smet och att allt blandats ordentligt.
  5. Steg 5

    Häll upp i glas eller små burkar. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
  6. Steg 6

    Hacka daimen och strö den över pannacottorna vid servering.
  7. Steg 7

    Servera ev. med grädde och bär.