Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Sesampanerad lax med limedipp

Sesampanerad lax med limedipp

Sesampanerad lax med limedipp

Av ICAs matkasse
Publicerat den 11 januari 2026
Att sesampanera laxen gör att den får ett lite finare utseende när man bryner dem i oljan och det passar även utmärkt till en limedipp med lite asiatiska influenser. För att utmana rätten ytterligare serverar du pak choi till som stekas mjuk i stekpannan.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 lime
  • 2 msk japansk soja
  • 5 msk olja
  • 250 g pak choi
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g laxfilé
  • 1/2 dl ströbröd (gärna panko)
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  • Steg 1

    Tina laxen (om fryst används).
  • Steg 2

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 3

    Limedipp: Pressa saften ur limen och blanda den med soja och 1 msk olja.
  • Steg 4

    Pak choi: Skär pak choien i bitar. Fräs dem i 2 msk olja i en stekpanna. Pressa i vitlök och låt pak choien bli mjuk. Krydda med salt och peppar.
  • Steg 5

    Lax: Skär varje laxbit i 3 delar. Krydda laxen med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  • Steg 6

    Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna.
  • Steg 7

    Stek laxbitarna i 2 msk olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills de får fin färg eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
  • Steg 8

    Servera laxen med ris, dipp och pak choi.