Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 300,00 kr
Matiga våfflor med spenat

Matiga våfflor med spenat

Av Buffé
Publicerat den 16 mars 2020
Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
8Portioner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • kallrökt lax
  • dill

Gör så här

  1. Steg 1

    Smält smöret.
  2. Steg 2

    Mixa alla ingredienser till våfflan utom smöret med en stavmixer. Rör ner smöret.
  3. Steg 3

    Hetta upp ett belgiskt våffeljärn. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna gyllene.
  4. Steg 4

    Servera med Pocherade ägg och lax. Toppa gärna med dill.