
Fries med kimchi och lax
Av Buffé
Publicerat den 15 augusti 2016
Chilistark koreansk kimchi gör under för pommes frites, precis som majonnäs. Här slår vi två goda flugor i en smäll. Lägg pommes frites på en bädd av kimchi, ringla över en syrlig limemajonnäs och bjud med stekt lax. Enkelt, snabbt och jättemumsigt!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 600g fryst pommes frites
- 1 dl majonnäs
- ½ msk färskpressad limejuice
- 4 portionsbitar laxfilé (á ca 140 g)
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl kimchi
- 1 tsk vita sesamfrön
- 1 tsk svarta sesamfrön
- 1 dl hackad koriander
Gör så här
Steg 1
Värm pommes fritsen i ugnen enligt anvisning på förpackningen.Steg 2
Blanda majonnäs med limejuice.Steg 3
Stek laxen i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.Steg 4
Fördela pommes frites på 4 tallrikar. Toppa med med kimchi och majonnäsen. Lägg på laxen.Steg 5
Strö över svarta och vita sesamfrön och hackad koriander.