Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
Tagliatelle med basilikasås och salami

Tagliatelle med basilikasås och salami

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 maj 2025
En enkel och god pastarätt som får det att vattnas i munnen? Ja tack! Steg ett är att koka upp pastan. Därefter ska grädden kokas upp tillsammans med basilikan och de soltorkade tomaterna. Blanda sedan ner pastan i såsen, krydda och toppa med tomater och salami. Mums!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • ca 20 g färsk basilika
  • 200 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 förp salami Milano (à 120 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 2

    Skär tomaterna i bitar och strimla basilikan. Häll av de soltorkade tomaterna.
  • Steg 3

    Häll av pastan i ett durkslag och sätt den tomma kastrullen på plattan igen. Tillsätt grädden och koka upp, rör i basilikan och de soltorkade tomaterna. Pressa i vitlöken och krydda med chiliflakes, salt och peppar och låt sjuda ca 2 minuter.
  • Steg 4

    Blanda ner pastan i såsen i kastrullen.
  • Steg 5

    Servera pastan med tomaterna och salamin.